ЏИНЏИРА АКТИВ СПРЕЈ

spray (спреј)

Прв избор за силно иритирана кожа

Количина
555.00 ден

Бесплатна достава за сметка над 900 ден. Редовна цена 150 денари.

Опис

GINGIRA ACTIV SPRAY® / ЏИНЏИРА АКТИВ СПРЕЈ®

Прв избор за силно иритирана кожа

Што претставува ЏИНЏИРА АКТИВ СПРЕЈ

ЏинЏира Актив спреј е производ од козметичката линија GinGira.Погоден е за чувствителна кожа. Тој е произведен во модерна фармацевтска форма – специјална емулзија во вид на спреј. Содржи цинк оксид, екстракти од камилица и невен, хидратирачки компоненти и емолиенти.Активно ја заштитува кожата и ја одржува во добра состојба.

Намена при

ЏинЏира Актив спреј има заштитно, омекнувачко, хидратирачко и тонизирачко дејство врз кожата.

– површни кожни инфекции

– потпарување кај деца и возрасни со инфекција

– акутен егзем

– дукубитални рани и чиреви

– акни и розацеа во фаза на воспаление

– воспаление при алргија, убоди од инсекти

Дозирање

ЏинЏира Актив спреј се употребува кај деца и возрасни 3 пати дневно. Зафатениот дел се прска рамномерно, по потреба се втрива во кожата. Ако е неопходно се користи до 6 пати дневно. После 5-7 дена терапијата се продолжува со ЏинЏира Алба или ЏинЏира Алба Бебе.

Флаконот ЏинЏира Актив пред употреба треба добро да се промеша.

Само за надворешна употреба.

Да се избегнува контакт со очите.

Состав
Чување

Во оригиналното пакување, на температура до 25 оС, на места, недостапни за деца.

 

Често поставувани прашања

Опис

GINGIRA ACTIV SPRAY® / ЏИНЏИРА АКТИВ СПРЕЈ®

Прв избор за силно иритирана кожа